Warmteplek

Zoek je een warme plek om te zitten, anderen te ontmoeten of te werken? Je bent van harte welkom in de Wijnstok als dé Warme Ontmoetingsplek van Dubbeldam. De Wijnstok is elke maandag, dinsdag en donderdag open van 14uur ’s ochtends tot 16uu ’s avonds voor iedereen die de warmte op wil zoeken.

De gemeente Dordrecht wil niet dat inwoners in de kou komen te zitten. Daarom zijn er acht buurtplekken in Dordrecht aangewezen als Warme Ontmoetingsplek. De Wijnstok is een van die plekken. Bij de Warme Ontmoetingsplekken is iedereen welkom om op te warmen, een krantje te lezen, anderen te ontmoeten of te werken. Door gebruik te maken van een Warme Ontmoetingsplek kan thuis de kachel uit en kunnen we samen op ons energieverbruik besparen. Zo helpen we elkaar de winter door.

Openingstijden

De Wijnstok is van maandag, dinsdag en donderdag geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. Op de overige dagen is de Wijnstok gesloten, je kunt dan terecht bij een van de andere warme ontmoetingsplekken.

Opwarmen, spelen, lezen, werken

Je kunt bij de Wijnstok gewoon naar binnen lopen en een plekje zoeken om te zitten. Er zijn vrijwilligers aanwezig die je de weg kunnen wijzen. Je kunt de gezelligheid opzoeken in de centrale ontmoetingsruimte met minibieb, maar er is ook plek om rustig te werken. Ook voor jonge kinderen is er een geschikte ruimte. Er wordt de hele dag gratis koffie en thee geschonken en voor de kinderen is er ranja. Vind je het leuk om iets te ondernemen met andere bezoekers, dan is er alle ruimte voor eigen initiatief. Samen handwerken, een spelletje doen of samen eten. Alles kan, maar niets hoeft.

Elke dinsdag van 14uur tot 16uur is er ons herstelcafé. Je kunt dan kapotte apparaten of kapotte kleding meenemen om te laten repareren. Elke donderdagochtend is het een zoete inval in de Rank met koffie en thee met iets lekkers.

Kijk voor alle activiteiten, bijvoorbeeld rondom de feestdagen, in onze agenda.

Meer informatie over het project warme ontmoetingsplekken is te vinden op de projectwebsite warmeontmoetingsplekken.nl