PKN Podcast

Bekijk op deze pagina alle podcasts van PKN Dubbeldam

Tomas Halik

inspirerende-mensen
inspirerende-mensen
Tomas Halik
/

Tomas Halik is een tsjechische theoloog, filosoof en psycholoog, die als één van de weinige schrijvers een brug weet te slaan tussen geloof en scepsis. Hij is opgegroeid achter het ijzeren gordijn, en was jarenlang in het geheim priester, zelfs zijn moeder wist dat niet. In het boek ‘In het geheim geloven’ vertelt hij zijn verhaal.

Marilynne Robinson

inspirerende-mensen
inspirerende-mensen
Marilynne Robinson
/

Ik las ooit het boek van Philip Yancey ‘Hoe mijn geloof de kerk overleefde’. Over inspirerende mensen. De volgende persoon komt niet in dit boek voor. Maar het is iemand die voor mij heel inspirerend is: Marilynne Robinson. Ze schrijft eens in de zoveel jaar een boek. Met haar tweede boek ‘Gilead’ won ze al de Pulitzerprijs. Vorig jaar is haar laatste boek verschenen ‘Jack’. Dit boek wil ik ook komende zomer in een kerkdienst naar voren laten komen. Het gaat allemaal over een klein plaatsje, over een hele gewone dominee, zijn gezin en zijn vriend en collega Boughton en zijn gezin. Er gebeurt bijna niets, en toch spreekt er zoveel warmte en geloof uit deze boeken.

Shusaku Endo

inspirerende-mensen
inspirerende-mensen
Shusaku Endo
/

Shusaku Endo is een Japanse schrijver die op een bijzondere manier zijn geloof en ongeloof onder woorden brengt in zijn boeken. De film ‘Silence’ die in 2015 uitkwam, is een vertolking van zijn meesterwerk ‘Stilte’. Philip Yancey is diep onder de indruk van de eerlijkheid van deze auteur. De film en de boeken zijn wel voor mensen met een sterke maag…

Annie Dillard

inspirerende-mensen
inspirerende-mensen
Annie Dillard
/

Annie Dillard is in Amerika een beroemde auteur. Ze won al heel jong een bijzondere de Pulitzerprijs, de bekende literatuurprijs in Amerika.  Ze is bekend geworden met het boek ‘Waterspiegelingen’, een bijzondere beschrijving van alles wat ze meemaakt en ziet in de kreek die achter haar huis ligt. Je zou zeggen wat valt er in dat kleine beekje in je achtertuin te beleven? Nou heel wat! Met de nodige filosofische overpeinzingen, afgewisseld met haarscherpe observaties van de natuur zelf, weet Dillard je te boeien.