1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Kerkbalans 2018

 

banner_kerkbalans

 

Eens per jaar geef je via de Kerkbalans aan ons het geld voor ons voortbestaan, o.a. voor het salaris van de dominee, het onderhoud van het gebouw, en andere vaste uitgaven. Wees gul!

 

 

Het geld dat jij overmaakt via Kerkbalans is goed voor meer dan 80% van alle kosten die een kerk maakt. De rest komt binnen via collectes. We krijgen geen geld van de overheid, we zijn financieel zelfstandig. Wel is je bijdrage aftrekbaar van de belasting, zoals bij elk ander goed doel.

 

Waar het heen gaat

Vrijwilligers doen het gros van het kerkenwerk. Daarnaast hebben we een paar mensen in dienst, zoals de predikant en de kerkelijk werkers, is het handig als de verwarming en het licht aan kan, printen we dingen en zijn we lid van de landelijke Protestantse Kerk, om maar eens een paar onkostenposten te noemen.

 

Hoe?

Kerkbalans is een landelijke campagne, 1200 protestantse gemeentes en 1400 katholieke parochies doen er aan mee. De uitvoering is vooral plaatselijk. In de kerk zijn 2 rentmeesters en 2 vrijwilligers al vanaf oktober aan de slag. In januari brengen veel vrijwillige lopers de kerkbalans brieven met de toezeggingsformulieren persoonlijk rond. Als je in het verleden aangegeven hebt het toezeggingsformulier per email te willen ontvangen krijg je deze mail op  22 of 23 januari toegestuurd. Wil je in dat geval zo vriendelijk zijn jouw toezegging voor 3 februari kenbaar te maken door de link in de mail te volgen. Het klikken op de link stuurt je door naar de veilige website van de skg, de bank voor kerken in Nederland.

  

Je geeft wat je kan, en dat bedrag is tussen jou en God.

 

Waarom?

De kerk is de plek om samen God te aanbidden op zondag. De kerk steunt – via het pastoraat en de diaconie – de ouderen, de eenzamen, de zwakken, alsmede verscheidene goede doelen over de hele wereld. De kerk is waar we samenkomen, omdat alleen geloven moeilijk is. De kerk is de plek waar je kan dopen, trouwen, belijden en rouwen. De kerk is een plek waar je, gelovig of niet, kan binnenwandelen voor geestelijke steun.

 

Meer weten

Als je meer vragen hebt, of bijvoorbeeld zoekt hoe je de kerkbalans opzegt, kijk dan op de specifieke pagina op onze site, waar je naast bovenstaande, ook links vindt naar de folder en brief aan de gemeenteleden. Of kijk bij de veelgestelde vragen op Kerkbalans.nl.