Huiskerk

Gemeente-zijn in corona- en verbouwingstijd

Het coronavirus en de verbouwing zorgen ervoor dat we niet meer allemaal op zondagochtend met elkaar fysiek samen kunnen komen. Gelukkig hebben we de online diensten en kunnen we met 30 mensen kerk vieren in de Oude School. Ondanks deze opties merken we dat mensen de gemeenschapszin en de verdieping missen. Daarom starten we vanaf zondag 27 september met de Huiskerk. 

 

Hoe werkt het?
De Huiskerk is bedoeld om met maximaal 6 personen bij iemand thuis op een aangepaste wijze de zondagse eredienst te vieren (uiteraard met 1,5 meter afstand). De Huiskerk vindt 1 keer in de 2 weken plaats. Er komt dan telkens een korte overdenking van 10 minuten live met vragen ter bespreking.

De Huiskerk is zeker ook bedoeld voor gezinnen. Dus kinderen zijn van harte welkom. Daar gaan we op een creatieve manier met elkaar mee om. Het is een vaste groep waar je de komende 7 keer mee samenkomt om te vieren en te delen. Het is aan de Huiskerk zelf hoe je verder invulling geeft aan de ochtend. 

 

Data en locaties
Op de volgende data vinden de Huiskerken plaats: 31 januari, 14 februari, 28 februari, 14 maart, 28 maart, 11 april, 25 april, 16 mei.

 

Dirk en Nel Frans zijn al gestart met de huiskerk en delen hun ervaringen:

“Maanden lang volgden Nel en ik samen online diensten live. Mooi, maar we misten het contact met andere gemeenteleden. We hebben toen twee andere gemeenteleden bij ons in de buurt uitgenodigd. Ze bleven ook koffie drinken. Een paar keer daarna hebben we hen gevraagd gezellig warm te blijven eten. We hebben lang doorgepraat over de dienst en over ons geloof. Al doende hebben we elkaar goed leren kennen.”

Dirk en Nel Frans

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Voor vragen kun je terecht bij huiskerk@pkndubbeldam.nl.