Een app voor onze kerk!

Alles wat we belangrijk vinden staat tegenwoordig op onze telefoon. De kerk hoort daar ook te zijn. De kerkenraad van de Wijnstok heeft daarom besloten, samen met nog 3 kerken uit Dordrecht, om met een app het makkelijker te maken ook buiten de zondagen samen kerk te zijn. Er is gekozen voor de Donkeymobile app – een app die al gebruikt wordt in meer dan 300 kerken. Elk van de vier gemeenten van de PGDD krijgt een voor de eigen gemeente ingerichte app: met het eigen logo en met voor de eigen gemeente relevante informatie.   

De nieuwe kerkapp heeft veel mogelijkheden. Interne communicatie binnen de gemeente wordt heel makkelijk op deze manier. De app heeft een tijdlijn die lijkt op de Facebook-tijdlijn.

Deze zorgt ervoor dat de communicatie persoonlijk en dynamisch is. Alle gegevens zijn beveiligd. Als gemeentelid deel je nooit meer informatie dan je zelf wilt.” Ook kan met de app elektronisch gecollecteerd worden. “Mensen hebben steeds minder cash geld bij zich, dus deze app maakt het diaconieën makkelijker. Met één druk op de knop is een bedrag naar keuze overgemaakt voor de collecte van de week.

We kunnen sneller communiceren, vanuit de kerkenraad, jeugdwerk of één van de vele andere groepen. Maar ook met elkaar vanuit de digitale gemeentegids. Met toegang tot onze liturgie, de eigen livestream en al het nieuws waarin je geïnteresseerd bent. We krijgen een extra mogelijkheid om eenvoudiger te geven aan collectes, zowel vanuit de kerk als thuis. Voor de zondagse collecte of de grotere inzamelingsacties zoals Kerkbalans. Je ziet welke groepen er allemaal in de kerk zijn en je kunt jezelf er bij aansluiten. De app maakt het mogelijk dat deze groepen zelf eenvoudiger informatie en documenten delen. Natuurlijk zit de kerk agenda erin. Maar de verschillende groepen in de kerk kunnen ook een eigen agenda hebben. En dat allemaal op dezelfde plek.  

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de gemeente-app? Bekijk hieronder onze veelgestelde vragen. Mocht je geen antwoord op je vraag kunnen vinden, aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar webredactie@pkndubbeldam.nl.

 • Wanneer kan ik de app downloaden op mijn mobiel?

  Tijdens het startweekend kan je de app via deze pagina op jouw iPhone of Android toestel installeren. Vervolgens maak je eenvoudig je eigen account aan en stap je in de groepen die jouw interesse wekken.

 • Kerkblad & Facebook

  De app is een gesloten omgeving die alleen toegankelijk is voor gemeenteleden van onze kerk. Het kerkblad en Facebook zijn de enige kanalen voor communicatie buiten de kerk. Wil je hier een bericht op plaatsen? Mail naar webredactie@pkndubbeldam.nl voor Facebook of kerkblad@pkndubbeldam.nl voor het kerkblad.

 • Collectebonnen

  De app maakt het mogelijk om eenvoudig te geven aan een specifiek doel. Het blijft nog steeds mogelijk om te geven via collectebonnen of automatisch incasso. De rekeningnummers vind je via de volgende link: pkndubbeldam.nl/giften.

 • Help! Ik ben niet zo technisch

  Tijdens en na het startweekend zitten Floris en Jeroen na de kerkdienst voor jou klaar om je te helpen bij het instellen van de app. Ze helpen je onder andere met het installeren van de app, het aanmaken van jouw account en kunnen jouw vragen beantwoorden.