Rommeldam

“Rommeldam, de grootste rommelmarkt uit Dordrecht en omstreken!”

Op zaterdag 10 juni 2023 vindt de 46e editie van Rommeldam plaats. Na een korte stilte in 2020 en 2021, mocht in 2022 Rommeldam weer georganiseerd worden. We hopen u in 2023 weer te kunnen verwelkomen op onze befaamde rommelmarkt! Zaterdagochtend om 08:30 uur openen wij de deuren voor het publiek. Rommeldam staat bekend als de grootste rommelmarkt van Dordrecht en omstreken. U kunt er terecht voor een divers aanbod aan gesorteerde producten. U vindt er bijvoorbeeld:

  • boeken, cd’s en vinyl,
  • kleding, tassen en schoenen,
  • speelgoed, fietsen en apparaten
  • meubels zoals kasten, stoelen, banken en bedden
  • aardewerk, glaswerk, vazen en servies
  • schilderijen, fotografica en curiosa…

Er is van alles te doen. U kunt bijvoorbeeld op de Antiekveiling een mooie aankoop doen. Verder kunt u dit jaar opnieuw meedoen met het Rad van Avontuur. Voor de kinderen is er een leuke grabbelton en de iets oudere kinderen kunnen terecht bij de schiettent.

Ook aan de inwendige mens is gedacht: in De Rank vindt u koffie, thee, frisdrank en bier. Daarnaast is er ook koek en snoep te krijgen. Verder wordt er bij verschillende kramen warm en vers eten klaargemaakt: broodjes, oliebollen, poffertjes, hamburgers en loempia’s. U kunt zich hier de gehele dag vermaken!

Het adres van Rommeldam is Dubbelsteynlaan West 70 in Dordrecht (Dubbeldam). Welkom!

Boegsprietvechten

De woensdag voorafgaand aan Rommeldam vindt het Boegsprietvechten plaats. Dit wordt gesponsord door Plus ’t Lam van Dubbeldam. Ook dit jaar start de scholencompetitie tussen de Beatrixschool, de Julianaschool en OBS Dubbeldam op woensdag 7 juni om 19:00 uur. Welkom!

Agenda

Breng- en ophaaldagen:

Zaterdag 11 Februari
Zaterdag 11 Maart
Zaterdag 15 April
Zaterdag 13 Mei

 
 De kramen moeten gevuld worden. We hebben bijna 250 medewerkers nodig. Wilt u meehelpen? Vul dan t.z.t. een medewerkersbriefje in. De drie zondagen voor Rommeldam staan is er na de kerkdienst gelegenheid om medewerkersbriefjes in te vullen. Dit zijn de zondagen 21, 81 mei en 4 juni. Geweldig als u wilt meehelpen om Rommeldam 2023 tot een succes te maken!

Geschiedenis

Sinds 1975 worden op het kerkplein voor de Protestantse Wijkgemeente Dubbeldam rommelmarkten georganiseerd onder de naam Rommeldam. De opbrengst is telkens deels voor de kerk ‘De Wijnstok’ en deel voor een goed doel. Met de hulp van een grote groep vrijwilligers wordt de 46e editie van Rommeldam georganiseerd. De vrijwilligers zorgen voor de inname, de opslag, het sorteren en het verkopen van de ingebrachte spullen.