Rommeldam

“Rommeldam, de grootste rommelmarkt uit Dordrecht en omstreken!”

Op zaterdag 21 mei 2022 vindt de 45e editie van Rommeldam plaats. Zowel de editie van 2020 als van 2021 moesten worden geannuleerd vanwege corona. We hopen van harte u in 2022 te kunnen verwelkomen op onze befaamde rommelmarkt! Zaterdagochtend om 08:30 uur openen wij de deuren voor het publiek. Rommeldam staat bekend als de grootste rommelmarkt van Dordrecht en omstreken. U kunt er terecht voor een divers aanbod aan gesorteerde producten. U vindt er bijvoorbeeld:

  • boeken, cd’s en vinyl,
  • kleding, tassen en schoenen,
  • speelgoed, fietsen en apparaten
  • meubels zoals kasten, stoelen, banken en bedden
  • aardewerk, glaswerk, vazen en servies
  • schilderijen, fotografica en curiosa…

Er is van alles te doen. U kunt bijvoorbeeld op de Antiekveiling een mooie aankoop doen. Verder kunt u dit jaar opnieuw meedoen met het Rad van Avontuur. Voor de kinderen is er een leuke grabbelton en de iets oudere kinderen kunnen terecht bij de schiettent.

Ook aan de inwendige mens is gedacht: in De Rank vindt u koffie, thee, frisdrank en bier. Daarnaast is er ook koek en snoep te krijgen. Verder wordt er bij verschillende kramen warm en vers eten klaargemaakt: broodjes, oliebollen, poffertjes, hamburgers en loempia’s. U kunt zich hier de gehele dag vermaken!

Het adres van Rommeldam is Dubbelsteynlaan West 70 in Dordrecht (Dubbeldam). Welkom!

Boegsprietvechten

De woensdag voorafgaand aan Rommeldam, vindt het Boegsprietvechten plaats. Dit wordt gesponsord door Plus ’t Lam van Dubbeldam. Na het succes van vorige jaren, is er ook dit jaar een scholencompetitie tussen de Beatrixschool, de Julianaschool en de OBS Dubbeldam.

 

Geschiedenis

Sinds 1975 worden op het kerkplein voor de Protestantse Wijkgemeente Dubbeldam rommelmarkten georganiseerd onder de naam Rommeldam. De opbrengst is telkens deels voor de kerk ‘De Wijnstok’ en deel voor een goed doel. Met de hulp van een grote groep vrijwilligers wordt de 45e editie van Rommeldam georganiseerd. De vrijwilligers zorgen voor de inname, de opslag, het sorteren en het verkopen van de ingebrachte spullen.