Vertrouwenspersoon

In het afgelopen jaar is de commissie veilige kerk in onze gemeente van start gegaan. De commissie heeft als doel om grensoverschrijdend gedrag binnen onze eigen gemeente te herkennen, te voorkomen en aan te pakken. Denk aan grensoverschrijdend gedrag in brede zin; discrimatie, intimidatie, dreiging, financieel,  fysiek en seksueel.   
Met de gemeente gaat nagedacht worden wanneer gedrag grensoverschrijdend is en hoe we dit gedrag kunnen voorkomen door breed gedragen afspraken te maken.  
Met name degene die minder goed voor zichzelf kunnen opkomen moeten we als gemeente beschermen.  Een eerste grote stap is gemaakt door een vertrouwenspersoon aan te stellen. De commissie heeft een oproep gedaan en daarbij een geschikte kandidaat gevonden. Ook in onze collega wijkgemeenten van de Protestantse gemeente Dordrecht Dubbeldam zijn in elke gemeente vertrouwenspersonen gevonden en daarbij hebben we zowel mannelijke als vrouwelijke kandidaten kunnen aanstellen, waardoor zij voor elkaar kunnen waarnemen indien gewenst. De kerkenraad is unaniem akkoord gegaan met het aanstellen van Jannie den Hoed. In de dienst van 28 mei hebben we haar aan jullie voorgesteld. Je kunt haar bereiken, mocht je haar hulp nodig hebben, via het mailadres vp@pkndubbeldam.nlJe kunt aangeven in een mail op welk telefoonnummer je gebeld wil worden door Jannie. Zij zal dan zo snel als mogelijk is contact met je opnemen. 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!