Groene kerk

Dat PKN Dubbeldam een Groene Kerk was, wist je misschien nog wel. Er zit immers een bordje op de gevel waar dat op staat. Maar wist je ook dat er groene daden moeten zijn om die status te mogen behouden? Nou, ze zijn niet heel streng hoor, maar het groene geloof moet wel blijken uit onze leefwijze als gemeente en als levende leden. Het is de opdracht van de Groene Kerkgroep om dit proces van continue verbetering gaande te houden. 

Voor ons is het essentieel dat groene acties geworteld zijn in ons christelijk geloof, want het Bijbelse geloof heeft inderdaad een groen hart. Hoe dat zit, daar zul je van ons de komende periode meer over horen. Natuurlijk mag je ook zelf op onderzoek uit gaan. We helpen je daar graag bij. Binnenkort doet ds Barmentlo weer een prekenserie over boeken. Daar zit deze keer ook het boek ‘Hoop voor de Aarde’ van klimaatwetenschapper en christen Katharine Hayhoe bij. Voor haar zijn wetenschappelijke feiten zeker belangrijk maar de basis voor haar hoop is haar geloof in de Schepper God die trouw blijft aan alles wat Hij gemaakt heeft. Kom naar deze dienst op 9 juli en doe mee met de verwerking rond het koffiemoment na afloop! 

Wij hebben waardering voor iedereen die op zijn/haar eigen manier in het dagelijks leven handen en voeten geeft aan het groene hart van ons geloof. Zo waren wij – Debbie, Arie, Aart-Jan en ik, onlangs te gast op de Zorgboerderij de Zuidpunt. Misschien ken je die wel van de groentepakketten of van de startzondag vorig jaar. We waren onder de indruk van de manier waarop boer Corstiaan zijn land en de dieren behandelt uit respect voor de Schepper. Kors heeft vóór 2003 wel eens gewerkt met bestrijdingsmiddelen maar vond dat meteen ongezond. Bezoekers en medewerkers van de zorgboerderij zouden er niet mee in aanraking moeten komen. Hij gebruikt zelfs geen biologische bestrijdingstechnieken. Hij meent dat afwisseling van grondgebruik, gewasrotatie, toepassing van houtwallen e.d. zo’n biologische diversiteit opleveren dat geen enkel diertje of ziekte een plaag kan worden. Tot dusver komt zijn verwachting uit en weet hij zich gezegend. Wij zouden hem graag helpen om zijn missie voor mens en planeet te bevorderen. Heb je ideeën, laat het ons weten. En kijk ook eens naar onze vernieuwde pagina. 

Martin Ossewaarde namens de Groene Kerkgroep.

Deel dit bericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!