De app is bijna klaar

In de laatste nieuwsbrief hebben we de introductie van de Wijnstok kerkapp aangekondigd. De lancering zal tijdens het startweekend zijn op 3 september. De komende nieuwsbrieven zullen we jullie meenemen in hoe we deze lancering eruit gaan laten zien. 

Allereerst: waarom ook alweer de app? We kunnen sneller communiceren, vanuit de kerkenraad, jeugdwerk of één van de vele andere groepen. Maar ook met elkaar vanuit de digitale gemeentegids. Met toegang tot onze liturgie, de eigen livestream en al het nieuws waar u geïnteresseerd in bent. We krijgen een extra mogelijkheid om eenvoudiger te geven aan collectes, zowel vanuit de kerk als thuis. Voor de zondagse collecte of de grotere inzamelingsacties zoals Kerkbalans. U ziet welke groepen er allemaal in de kerk zijn en u kunt er zich bij aansluiten. De app maakt het mogelijk dat deze groepen zelf eenvoudiger informatie en documenten delen. Natuurlijk zit de kerk agenda erin. Maar de verschillende groepen in de kerk kunnen ook een eigen agenda hebben. En dat allemaal op dezelfde plek. Wilt u alvast een kijkje nemen? Ga naar https://www.donkeymobile.app/.  

Op dit moment is de inrichting van de app voor onze gemeente bijna klaar. De komende periode zullen we met mensen die trekker zijn van een vaste activiteit of groep aan de slag gaan. Zo is er op 28 juni om 20:00 een avond in de kerk waarin zij voorlichting krijgen over de app en waar we bespreken hoe ze de app voor hun werk in kunnen zetten. Zodat, als de app in gebruik gaat, er ook vulling is. Mocht je geen uitnodiging hebben gehad, maar wel trekker zijn van een groep, kom vooral ook! 

De app is eenvoudig in het gebruik. Natuurlijk leggen we in het startweekend uit hoe alles werkt. We zorgen ook voor mensen die ter plekke kunnen helpen bij installatie en het aanmelden. Ook maken we instructies en handleidingen op de site en om uit te delen. Die ondersteuning zal er ook de eerste zondagen na de startdienst zal er ondersteuning zijn.  

In de app is ook een adresgids. Daar horen mooie profielfoto’s bij. We bieden iedereen de mogelijkheid om hier een foto van zichzelf voor te laten maken. Dat doen we na de kerkdiensten op 2, 9 en 16 juli.  

We hopen op intensief gebruik. Uiteraard bepaalt u zelf of u de app wil gaan gebruiken en zo ja, welke informatie u over uzelf kwijt wil in de app. We zien de app als extra: het kerkblad zal blijven bestaan. Ook de collectebonnen zullen blijven, maar we hopen dat veel mensen gebruik gaan maken van de app om te geven. Wel zal de nieuwsbrief niet lang na de introductie van de app verdwijnen: nieuws kan dan in de app worden gedeeld met de gemeente.

Deel dit bericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!