Een app voor onze kerk

Alles wat we belangrijk vinden staat tegenwoordig op onze telefoon. De kerk hoort daar ook te zijn. De algemene kerkenraad van de Protestantse Gemeente Dordrecht Dubbeldam, waaronder de Wijnstok, heeft daarom besloten om met een app het makkelijker te maken ook buiten de zondagen samen kerk te zijn. Er is gekozen voor de Donkeymobile app – een app die al gebruikt wordt in meer dan 300 kerken. Elk van de vier gemeenten van de PGDD krijgt een voor de eigen gemeente ingerichte app: met het eigen logo en met voor de eigen gemeente relevante informatie.   

 

We kunnen sneller communiceren, vanuit de kerkenraad, jeugdwerk of één van de vele andere groepen. Maar ook met elkaar vanuit de digitale gemeentegids. Met toegang tot onze liturgie, de eigen livestream en al het nieuws waarin u geïnteresseerd  bent. We krijgen een extra mogelijkheid om eenvoudiger te geven aan collectes, zowel vanuit de kerk als thuis. Voor de zondagse collecte of de grotere inzamelingsacties zoals Kerkbalans. U ziet welke groepen er allemaal in de kerk zijn en u kunt er zich bij aansluiten. De app maakt het mogelijk dat deze groepen zelf eenvoudiger informatie en documenten delen. Natuurlijk zit de kerk agenda erin. Maar de verschillende groepen in de kerk kunnen ook een eigen agenda hebben. En dat allemaal op dezelfde plek.  

 

We hebben bij de keuze voor de app natuurlijk gelet op de veiligheid. De app is een gesloten systeem: alleen mensen ingeschreven in onze gemeente kunnen hem gebruiken. Gegevens die we delen zijn veilig: Google en Facebook kijken niet mee. Al nieuwsgierig? Bekijk voor wat de app biedt op https://donkeymobile.app/ons-product.  

 

De kerkenraad heeft voor de invoering een werkgroep ingesteld. Deze werkgroep bereidt de ingebruikname voor. Als startdatum kiezen we heel toepasselijk voor het startweekend op 3 september. In de werkgroep zitten Jens de Vlaming, Alice van der Hoek, Riëtte Bunk, Mirjam Flach, Frank Ponte en Magchiel van Meeteren. Schiet ze vooral aan voor vragen. Voor vragen kunt u ook terecht bij de webredactie: webredactie@pkndubbeldam.nl.  

 

Uiteraard bepaalt u zelf of u de app wil gaan gebruiken en zo ja, welke informatie u over uzelf kwijt wil in de app. We zien de app als extra aanvulling: het kerkblad zal blijven bestaan. Wel hopen we dat zoveel mogelijk mensen de app gaan gebruiken op de telefoon of tablet en we de app zo onze gemeente laten versterken. In de komende maanden zullen we u meenemen in hoe we dit precies gaan doen, meer informatie over de app geven en wat u wanneer kunt verwachten aan informatie en hulp. Hou de nieuwsbrief en het gemeentenieuws in Kerk op Dordt in de gaten! 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!