Boeken tijdens de zomer

Iedere zomer staan we stil bij een aantal boeken in de kerkdienst. Deze boeken worden dan met een bijbeltekst verbonden. Voor deze zomer heb ik de volgende boeken uitgekozen: ‘Eeuwig licht’, de eerste roman van Francis Spufford, Spufford is universitair docent, schrijver en journalist. Spufford schreef eerder het boek ‘Dit is geen verdediging’ met als ondertitel: ‘Waarom het christendom ondanks alles verrassend veel emotionele diepgang heeft’, waarin hij een lans breekt voor het christelijk geloof. In de roman Eeuwig licht brengt hij verhalend en lofprijzend onder woorden dat de werkelijkheid ook heel anders had kunnen zijn, maar deze werkelijkheid gegrond is in de goed wil van God en daarom het leven waard. In dit boek beschrijft hij 5 levensverhalen van kinderen die omkwamen bij een inslag van een V2-raket in de tweede wereldoorlog, om dan vervolgens zich af te vragen: wat als deze peuters verder geleefd hadden? Wat als… het anders was gegaan? 

Het tweede boek is aangereikt door de commissie duurzaamheid: ‘Hoop voor de aarde’, hoe we samen het klimaat kunnen redden, van de canadese schrijver Katharine Hayhoe. Zij is natuuronderzoeker, politicoloog, academicus in Toronto. Een positief boek, dat aan de ene kant oproept tot aktie, maar ook oproept om de hoop niet te verliezen. 

Het derde boek is een roman van Esther Gerritsen; ‘de terugkeer’. Esther Gerritsen weet als geen ander te beschrijven hoe mensen in familiekring met elkaar omgaan. Welke motieven ieder mens heeft, en hoe dat botst met de motieven van anderen, en wat dat vervolgens met mensen doet. 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!