Retraite Nieuw Sion

Driedaagse Bijbelstudie-retraite in Klooster Nieuw Sion. Geniet van deze afwisseling van rust, bezinning, Bijbelstudie en natuur. 

 

Medio september jl. verbleef ik een drietal dagen in Klooster Nieuw Sion, zoals men het klooster zelf omschrijft: een plek waar mensen dichter bij God, bij zichzelf, bij de medemens en de natuur kunnen komen door gebed en contemplatie, stilte, eenvoud, handenarbeid en gastvrijheid. Dit alles vanuit het christelijke monastieke ideaal. Men deelt er verbondenheid in Christus, die het mogelijk maakt om verschillen te overbruggen en een oecumenische plek van liefde te zijn. Of je nu de stilte zoekt in het gastenhuis, meedoet aan een retraite, of komt helpen om te klussen of te bidden: weet je welkom om dichter bij God te zijn en dichter bij jezelf. 

Het lijkt mij fijn om vanuit De Wijnstok in het voor- of najaar van 2023 met een groep af te reizen naar Klooster Nieuw Sion, om daar met elkaar een drietal mooie dagen te beleven tijdens een Bijbelstudie/stilteretraite.

 

Ben je nieuwsgierig om meer te leren over de kracht van stilte, te mediteren, te zingen in de getijden, voorbeden te doen, te wandelen, samen te eten en indien gewenst te helpen in de (moes)tuin of klusjes te klaren? Dat kan allemaal tijdens deze retraite. Waar de Bijbel open gaat, gaan ook harten open. Onderlinge zielzorg kan spontaan gebeuren. 

Het kloosterritme helpt je te leren ont-haasten en ont-moeten. Je wilt bewuster naar klassieke of eigentijdse muziek luisteren en een goed boek uit de grote kloosterbibliotheek lezen. Je kunt samen praten met anderen uit de groep of je even rustig terugtrekken voor persoonlijk gebed of Bijbellezen. 

In het klooster zijn (op de bovenverdieping van het gastenhuis/geen lift!) veertien gastenkamers, geschikt om één of meerdere nachten te verblijven en te genieten van de rust, de natuur en de inspirerende omgeving van Klooster Nieuw Sion. Aan de oostkant zien de kamers uit op de gastentuin, aan de westkant op de weilanden achter de abdij. De kamers, waaronder één 2-persoonskamer, beschikken over een bed, een kast, een bureau met stoel, en een wastafel. Badkamers en toiletten bevinden zich op de gang. Je kunt tijdens je verblijf gratis gebruik maken van WiFi. Op de begane grond bevindt zich een woonkamer en keuken, waar ’s ochtends de ingrediënten voor het ontbijt geserveerd worden. Ingrediënten voor koffie/thee tijdens je verblijf zijn inbegrepen. 

 

Wanneer u aangesproken bent door bovenstaand bericht, stuur dan een e-mail naar Diet de Lang-Verhagen, langverwagt@solcon.nl, het liefst vóór 7 december a.s. Vermeld in uw antwoord uw voorkeur voor een retraite in het vóór- of najaar, en uw voorkeur voor een dinsdag, woensdag donderdag retraite ofwel een vrijdag, zaterdag, zondag retraite. 

 

Kosten: ongeveer € 265,00 (offerte moet nog worden aangevraagd). Inbegrepen: Verblijf, onbeperkt koffie/thee, rondleiding, 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner. 

 

Adres: 
Stichting Nieuw Sion 
Vulikerweg 6 
7431 PJ Diepenveen 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!