Kerstherberg weer open

Het is een goede traditie om op hoogtijdagen bij elkaar te zijn; te praten, te eten en te delen. Na twee jaren van afwezigheid in verband met corona opent op tweede kerstdag, 26 december, de kerstherberg in de Maranathazaal van kerkgebouw de Wijnstok aan de Dubbelsteynlaan-west 70 weer zijn deuren om twaalf uur. Vanuit de gedachte dat mensen zuinig moeten zijn op tradities wil de diaconie van de Dubbeldamse PKN-wijkgemeente een open huis organiseren voor die mensen in de wijk, in de gemeente of daarbuiten die deze dag graag naar de kerstherberg willen komen. Iedereen is vanaf 12:00 uur welkom. De lunch met soep en een broodje wordt om 12:30 uur verzorgd.  

‘s Middags wordt een kerstverhaal voorgelezen, er worden kerstliederen gezongen en de bekende spelletjes gespeeld, zoals sjoelen, schaken enz. Ook de jaarlijkse puzzel ligt dan weer klaar. Of misschien breit u liever een paar toeren mee aan de Zozjaal? De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke warme maaltijd, die rond de klok van vijf uur wordt geserveerd. 

Wie dat wil kan langskomen voor alleen een praatje en een kopje koffie, maar de gehele dag blijven kan ook, net wat ieders wensen zijn. Mensen die willen deelnemen aan de warme maaltijd wordt gevraagd zich van tevoren aan te melden per mail bij Erry Pieters, dit in verband met de inkopen.  

Vrijwilligers staan klaar om de bezoekers een gezellige tweede kerstdag te bezorgen. 

Zoals in een kerstherberg te doen gebruikelijk is alles gratis. Bij de uitgang staat wel een bus, waarin de gasten hun vrijwillige bijdrage kunnen doneren. Met dit geld wordt geprobeerd de kerstherberg kostendekkend te houden. 

De kerstherberg sluit om zeven uur in de avond weer zijn deuren. 

De diakenen van de protestantse wijkgemeente Dubbeldam

Deel dit bericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!