Actie Warme Kamers

Om mensen met financiële zorgen niet letterlijk in de kou te zetten opende het Leger des Heils meer dan honderd buurthuiskamers. Hier kunnen mensen studeren, een gratis kopje koffie drinken of een spelletje spelen. De Protestantse Kerk ondersteunt dit initiatief van harte en roept kerken op – indien mogelijk – een ruimte beschikbaar te stellen voor nog meer buurthuiskamers in het hele land. 

Koud thuis? Kom er warm bij zitten 

Door de steeds maar stijgende kosten zullen veel mensen die het financieel al moeilijk hebben thuis de verwarming uit laten en lampen niet aanzetten. Daarnaast is het prijsplafond van de energierekening pas eind januari op de rekening te voelen. Het Leger des Heils wil hen niet in de kou laten zitten en heeft vanaf 1 november jl. overdag de deuren van meer dan honderd buurthuiskamers geopend. Samen met andere organisaties zorgen ze daarmee voor warme huiskamers in ieders buurt. 

Zie: https://protestantsekerk.nl/nieuws/protestantse-kerk-ondersteunt-initiatief-warme-kamers/ 

We willen graag met weekhoofden gaan werken. Een weekhoofd zorgt voor het openen en sluiten van de kerk en zorgt ervoor dat de vrijwilligers worden geïnstrueerd en het weekhoofd is ook die week het aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Hiervoor kun je je ook aanmelden. 

nog een paar wijzigingen:

  • de zondag valt af
  • de startdag is niet maandag a.s. maar maandag 5 december. 

In overleg met koster Anneke hebben we vastgesteld dat we van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur open gaan. Op zondag zijn we van 17.00 tot 22.00 uur open. De zaal waarin de stiltehoek aanwezig is zal ingericht worden als warme plek. Afhankelijk van het aantal bezoekers kunnen we eventueel uitwijken naar de onder het orgel zaal. Bij de eerste start aanstaande maandag is het de wens om de beheerders taken in te vullen met vrijwilligers. Nu komt de vraag: Wie wil, of kent iemand, die het organiseren van de vrijwilligers op zich wil nemen en als aanspreekpunt voor Samen Dordt wil fungeren, en wie wil er vrijwilliger zijn? In overleg met Anneke denken we aan blokken van 3 uur. Anneke kan maandag en donderdag zelf bemannen, blijft over 4 dagen en een zondagavond in totaal 18 blokken van 3 uur per week. Al met al een mooi missionair doel, doe je mee?

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!