Persoonlijk

Een van mijn schoonzoons was een weekend met studiegenoten weggeweest, en hij was nogal geschrokken; verschillende vrienden hadden gezegd: ‘Ik ga de komende maand geen voetbal kijken.’  En dat ging hem aan het hart. Hij overwoog alleen de wedstrijden van het Nederlands elftal te kijken… Dat zette mij ook aan het denken. Ik kijk graag voetbal, ik heb heel mijn jeugd gevoetbald. Maar ik heb ook verschillende verhalen gelezen in de krant en twee documentaires gezien die de NOS zelf heeft gemaakt. Het is allemaal even schrijnend. Het leven van een mens is bar weinig waard! Volgens een Engelse krant zouden er zo’n 6500 arbeidsmigranten om het leven zijn gekomen, volgens de regering van Qatar en de Fifa 2.  
De arbeidsmigranten worden bovendien uitgebuit, onder valse beloftes geronseld, en ze moeten onder erbarmelijke omstandigheden werken, in de zomer met temperaturen boven de 40 graden. Het WK had natuurlijk nooit in Qatar moeten plaatsvinden. Het is nog maar de vraag of er nu een Fifa-compensatiefonds komt. Ik hoor mezelf al denken: maar wacht even, we hebben dit jaar toch al genoeg ellende gehad, mag je nu niet eindelijk ook eens gewoon genieten van een potje voetbal. Tegelijkertijd is de lol er al af als je beseft hoe die stadions tot stand gekomen zijn.  
Ik weet het nog niet, maar het zou goed kunnen dat ik dit keer geen voetbal kijk…


Peter Barmentlo

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!