Jouw mening gevraagd!

De afgelopen jaren is er veel veranderd. Zo had corona bijvoorbeeld een grote impact op ons gemeente zijn. Daarnaast heeft de verbouwing van de kerk veranderingen met zich meegebracht. De kerkenraad is benieuwd hoe er nu wordt gedacht over het gemeente zijn. Daarom hebben we besloten om als wijkgemeente deel te nemen aan Nieuw Kerkelijk Peil.  

Nieuw Kerkelijk Peil is een vragenlijst waarmee we ons eigen kerkelijk leven peilen. De vragen zijn gebaseerd op het onderzoeken van negen kernkwaliteiten. Samen geven die een breed beeld van de vitaliteit van onze gemeente. Zo krijgen we zicht op wat we in huis hebben als gemeente.  

De vragenlijst kan vanaf zondag 27 november online worden ingevuld. In en na de kerkdienst wordt dan verteld hoe je de vragenlijst kunt benaderen. Neem je je mobiele telefoon of tablet dan mee naar de kerk? Je kunt de vragenlijst dan direct invullen. De vragenlijst is bedoeld voor gemeenteleden van vijftien jaar en ouder. Vanuit Nieuw Kerkelijk Peil wordt aangemoedigd om de vragenlijst bij voorkeur online in te vullen. Mocht je dit lastig vinden dan is er -bij uitzondering- de mogelijkheid om een papieren formulier in te vullen. Op zondag 27 november wordt je hier verder over geïnformeerd. 

De vragenlijst kan uiteraard ook op een later moment thuis of bijvoorbeeld tijdens één van de kerkelijke activiteiten met elkaar worden ingevuld. Door de vragenlijst op eenzelfde moment in te vullen, benadrukken we dat we samen onderweg zijn.  

Uiteraard word je aangemoedigd om de vragenlijst in te vullen. Graag horen we de stem van iedereen. 

De vragenlijst kan tot uiterlijk 15 december worden ingevuld. Eind januari ontvangen we naar verwachting een terugkoppeling van de uitkomsten. Dit wordt een uitgebreide rapportage waarin staat hoe we onze gemeenschap ervaren. Uiteraard zullen we de uitkomsten kort daarna met de gemeente delen. Hier kunnen we dan mee aan de slag met het oog op de toekomst. Het is een moment om naar elkaar te luisteren, in de verwachting dat God hier doorheen spreekt.  

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Protestantse Theologische Universiteit. Nu al geïnteresseerd in meer informatie? Kijk dan op http://www.nieuwkerkelijkpeil.nl

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!