Jaarthema: ‘Aan tafel!’

Van de Maaltijd van de Heer naar de tafel van verbinding 

In de Bijbel – maar ook in de kerk – wordt vaak samen gegeten. Gasten worden ruimhartig genodigd, want samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien. 

Een tafel is een belangrijk middel in ons leven, een tafel nodigt uit de verbinding te zoeken, met elkaar in gesprek te gaan, dingen uit te spreken naar elkaar en het goed te maken, enz.  

De belangrijkste maaltijd in de Bijbel is de Maaltijd van de Heer. Wie aan de avondmaalstafel deelneemt, gaat aan tafel bij Jezus Christus. Telkens wanneer wij als gemeente de Maaltijd vieren, gedenken wij Jezus’ leven en dood door brood en wijn te ontvangen als zijn lichaam en bloed. Het maakt je tot een ander mens. Ook daar willen we dit jaar bij stil staan. 

De tafel drukt in de bijbel ook altijd de overvloed uit, het heeft altijd iets hartelijks, we mogen aanschuiven, meedoen. Als commissie Vorming en Toerusting hebben we geprobeerd een programma samen te stellen met voor elk wat wils.  
Aan jou de vraag of je meedoet?! 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!