Activiteiten jaarthema

Kookcursus ‘Bijbels culinair’

“Gauw, geef me wat van dat rode dat je daar kookt, want ik ben doodmoe”, zei Esau tegen Jakob. Het blijkt linzensoep te zijn. De bijbel staat vol met allerlei verhalen over eten, en vooral ook lekker eten. Maar de bijbel is natuurlijk geen kant-en-klaar kookboek. 

Han Wilmink heeft in zijn boek ‘Bijbels culinair’ een poging gedaan bekende en onbekende gerechten uit de bijbel in een recept om te zetten. We willen een drietal avonden samen een aantal van de gerechten uit het boek koken in de nieuwe keuken van de kerk en daarna met elkaar genieten van een heerlijk diner. Heb je zin om mee te doen? We beginnen rond half zeven en kun je pas iets later komen, dan is het ook goed.

Data in onderling overleg. pbarmentlo@gmail.com of: tel. 078-6454339. 
Doelgroep: (Jong) volwassenen 

 

Sponsordiner 
Tijdens deze avond eten we voor het goede doel. Alle gasten betalen een bedrag en dit geld gaat naar het goede doel (nader te bepalen). We maken er een feestelijke avond van! 

Datum: November 
Doelgroep: Hele gemeente 

 

Hoe smaakt genade? 
We gaan op zoek gegaan naar een aardse, lichamelijke manier om weer vertrouwd te raken met de inhoud van de klassiek geloofsbegrippen zoals ‘genade’ en ‘zonde’.  
Dat kan door samen aan tafel te gaan. Het startpunt ligt bij proeven, woorden geven aan smaak. Zo ga je ook geloofswoorden proeven. Heel letterlijk. Hoe smaakt zonde voor jou? Is dat iets heel zuurs, bijtend zelfs, iets wat helemaal niet lekker is? Of is dat juist iets verleidelijk lekkers, iets zoets, tintelend op de tong? En hoe smaakt genade? Het zijn vragen die je niet met het hoofd beantwoordt, maar met je hele lichaam. Daarover gaan we in gesprek. En het mooie is: iedereen is deskundig.  

Datum: zondagochtend 23 oktober na de kerkdienst 
Doelgroep: (Jong) volwassenen

 

Lekker Vega  
Als het om eten gaat, ontkomen we er niet aan om ook na te denken over duurzaamheid. 
Een van de manieren om meer duurzaam te eten, is het eten van minder (of geen) vlees. 
Veel mensen willen dat wel maar vinden het lastig om een lekkere vegetarische maaltijd op tafel te zetten. 
Tijdens deze avond krijg je praktische tips van een ervaringsdeskundige. Ook krijg je een aantal makkelijk te maken recepten mee naar huis. 

Datum: Februari 
Doelgroep: (jong) volwassenen 

 

In gesprek over het Avondmaal 
Na een kerkdienst, voorafgaand aan de avondmaalsdienst, gaan we met elkaar in gesprek over de belangrijkste maaltijd in de kerk; het Avondmaal. 
Daarbij komen vragen voorbij als; Hoe beleef je de viering van het avondmaal; Wat ervaar je als je de Maaltijd meeviert en kun je daar iets over vertellen; Ervaar je de viering van de Maaltijd als een belangrijke steun in je geloofsleven; Ken je andere vormen van de Maaltijd vieren, bijvoorbeeld in het verleden in onze gemeente of in een andere gemeente en welke vorm spreekt je het meeste aan? 

Datum: zondagochtend 4 december na de kerkdienst 
Doelgroep: Iedereen die aan het avondmaal deelneemt 

 

Running dinner 

Ongedwongen samen eten en elkaar (beter) leren kennen. Dat is het doel van het “running dinner” waarbij je in groepjes langs op verschillende adressen van gemeenteleden gaat en achtereenvolgens een voor-hoofd- en nagerecht krijgt geserveerd.  

Datum: April 
Doelgroep: Hele gemeente 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!