Omzien naar elkaar

Er moet me iets van het hart. We vinden allemaal ‘Omzien naar elkaar’ belangrijk in de Wijnstok. Het is natuurlijk fijn dat we allemaal weer naar de kerk kunnen, elkaar weer kunnen ontmoeten na de dienst. Toch zie ik regelmatig mensen alleen staan… Omzien naar elkaar betekent juist ook dat we nieuwsgierig zijn naar de mensen die we nog niet kennen.  
En juist voor nieuwe mensen is het heel prettig wanneer andere gemeenteleden je aanspreken. Dat begint trouwens al voor de dienst. 
Ik weet nog goed dat een tiener een keer tegen me zei: ‘Als ik op zondagmorgen de rij inschuif en er zegt niemand iets tegen mij, dan zou ik het liefste maar gelijk weer naar huis gaan!’ Het luistert nauw. Oog hebben voor elkaar, even gedag zeggen, even elkaar in de ogen kijken, elkaar toeknikken. We hoeven niet direct hele gesprekken te voeren, maar een stukje hartelijkheid is doet wonderen. Laten we dus omzien naar elkaar! 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!