Zendingsproject 2022 voor Mercy Ships

Vanaf 6 maart, de eerste zondag in de veertigdagentijd, begint het zendingsproject van de ZWO. De actie duurt t/m 29 mei. 

Dit jaar gaan we ‘zeemijlen’ sparen voor Mercy Ships onder het motto: laat hoop varen. De visie van Mercy Ships is om levens te veranderen door hoop en genezing te brengen. Deze visie drijft de stichting vanaf het begin. 

De schepen die nu in de vaart zijn hebben al grote impact gehad en elke keer weer veranderen er levens in de landen waar ze heen varen. Maar de nood stopt niet. 

De Global Mercy, het nieuwe schip van Mercy Ships, is recent opgeleverd. Alle  medische apparatuur is in de haven van Antwerpen ingebouwd en het schip is volledig vaarklaar. 

De Global Mercy is het eerste schip van Mercy Ships dat speciaal ontworpen en gebouwd is als ziekenhuisschip. Het is 174 meter lang en heeft een bruto tonnage van 37.000 ton. Het heeft 6 operatiekamers en biedt plaats aan meer dan 600 vrijwilligers die vele disciplines vertegenwoordigen, waaronder chirurgen, maritiem personeel, koks, leraren, elektriciens en meer. 

Op het ziekenhuisdek van de Global Mercy kunnen tal van chirurgische ingrepen uitgevoerd worden zoals mond-, kaak- en aangezichtschirurgie, reconstructieve chirurgie, reparatie van gespleten lippen en gehemeltes, orthopedie, staarverwijdering en verloskundige fistelreparatie. Het belangrijkste is dat er met de Global Mercy jaarlijks twee keer zoveel patiënten bereikt kunnen worden met medische programma’s en Mercy Ships veel meer mogelijkheden zal hebben om lokale gezondheidswerkers toe te rusten. 

Naar verwachting zal de Global Mercy in maart 2022 uit Rotterdam vertrekken naar Senegal voor de eerste werkperiode. Een reis van 2582 nautische mijlen (ongeveer 4782 kilometer). Deze reis wil  Mercy Ships symbolisch mogelijk maken, waarbij er voor iedere mijl honderd euro opgehaald moet worden. Totaal dus 258.200 euro! 

De ZWO wil hier graag een bijdrage aan leveren. De opbrengst van de derde collecte zal gedurende de komende drie maanden bestemd zijn voor de actie Laat Hoop varen! 

U kunt uw bijdrage na de kerkdiensten deponeren in het collectemandje dat op de tafel bij de uitgang van de kerkzaal staat of overmaken op bankrekening nummer NL14RABO0373745265 onder de naam: Diaconie Protestantse Gemeente Dordrecht-Dubbeldam inz. ZWO. Graag vermelden: Mercy Ships. 

We hopen met elkaar heel wat zeemijlen te kunnen sponsoren! 

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. 

De werkgroep ZWO

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!