Hoe kinderen en jongeren weer betrokken raken

‘Mijn zoon (12) gelooft niet meer…’
‘Ik vind het moeilijk om met mijn kind te bidden…’
‘Als de kerk maar leuke dingen organiseert, dan komt het wel goed…’

Zomaar wat vragen en opmerkingen van gemeenteleden. De jongeren-organisatie JOP van de PKN heeft aan verschillende jongerenwerkers gevraagd hoe ze tegen de jongeren en de kerk aankijken. Zit er na corona weer net zoveel jeugd in de kerk? “Ja, jongeren en kinderen zullen weer betrokken raken”, zeiden jeugdwerkers uit drie gemeenten tijdens de lockdown. De interesse in geloofsverdieping is aanwezig, maar ze lopen niet per se warm voor kerkdiensten. Activiteiten zoals Sirkelslag, Meet & Eat of Jongeren Aan Zet zijn wel erg populair onder de jongeren. Om hen te bereiken, kunnen we als kerk meer van dit soort activiteiten organiseren. Jongeren merken het als je écht aandacht voor ze hebt. Daar komen ze op af.

Misschien vraag je je dat als (groot)ouder ook wel af: hoe kan onze jeugd (0-18 jaar) weer betrokken raken? Hoe praat ik met mijn kind over mijn geloof? En wat vind ik eigenlijk belangrijk om over te dragen aan mijn kind(eren)?

Als kerk merken we dat de meeste kinderen wel naar de kinderkerk gaan, maar dat we veel jongeren ook na die tijd verliezen. Dat moet je als ouder ook raken. Zou je daar met andere ouders over willen praten?

Op donderdag 10 maart organiseren we hier een avond over en willen met elkaar hierover in gesprek gaan. Doe je mee? De avond begint om 20.00 uur in de Maranathazaal van de kerk. Op deze avond is iedereen die zich betrokken voelt bij onze kinderen en jongeren van harte welkom!

Je kunt je aanmelden bij Inge Prins

ds. Peter Barmentlo
In samenwerking met de kerkelijk werker, de jeugdouderling, de jeugdraad en de ouderling-missionair,

Martha Huizinga, Evelien Felix, Inge Prins en Dirk Frans

Deel dit bericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!