Wat hadden we begin dit jaar de hoop dat we corona in 2021 achter ons zouden laten. Dat we aan het einde van het jaar weer kerst met elkaar zouden kunnen vieren in een volle kerk. Helaas is dat nog altijd niet mogelijk. Toch hopen we dat je bemoedigd mag worden door de kerstboodschap tijdens de komende online diensten. 

Terugblikkend op 2021 komt het woord “veerkracht” bij mij naar boven. Veerkracht is de vaardigheid om met veranderingen en onverwachte tegenslagen zinvol om te gaan en daar misschien zelf sterker uit te komen. Ondanks het feit dat we als gemeente niet samen konden komen zoals we voorheen gewend waren, werd er toch naar mogelijkheden gezocht om bijvoorbeeld in kleine setting bij elkaar te komen of via digitale media contact met elkaar te onderhouden. Juist de kracht van de kerk kan zijn dat je elkaars motivatie en veerkracht in stand houdt. Als je even niet mee kunt komen, houden anderen het vuurtje brandende. Als je even niet meer bidden kunt, gaat het gebed in kerk en liturgie wel door, en bidden anderen voor jou. 

Met dankbaarheid blikken we terug en kijken we vooruit. Wat was het mooi dat we dit jaar de nieuwbouw en verbouwing van onze kerk af mochten ronden. En wat is het bijzonder dat er in het nieuwe jaar een aantal gemeenteleden mag starten met een nieuw pioniersinitiatief in Dordrecht. God dank voor deze mogelijkheden. 

Het verhaal van de geboorte van Christus was geen succesverhaal. Geen glitter, geen glamour. God komt in de verwarring van het leven; het verhaal staat haaks op de succesverhalen van machthebbers. Het is een uitzonderlijk verhaal. In deze onzekere tijd en in onze kwetsbare levens mogen we weten dat het licht sterker is dan de duisternis. 

“Zijn naam zal zijn Wonderbare Raadsman, Machtige God, Eeuwige Vader, Vredevorst, Immanuel. God met ons.” 

Namens de kerkenraad wens ik je goede en gezegende kerstdagen toe! 

Vriendelijke groeten, 

Richard de Vlaming 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!