Een nieuw begin: Duurzaam denken, geloven en doen.

Kerkdienst in het teken van duurzaamheid o.l.v. predikant en onderzoeker Trees van Montfoort 

Duurzaamheid; wereldwijd een zeer actueel thema. 
De vraag is hoe wij ons daar als kerk(gangers) toe verhouden. 
Zowel de commissie vorming & toerusting, als onze groene diaken Harm Hoitink vonden het hoog tijd om dit thema te agenderen. 
De aftrap vindt plaats op 31 oktober tijdens een kerkdienst waar predikant, schrijfster en onderzoeker Trees van Montfoort zal voorgaan. 
Zij schreef het boek¬†‚ÄėGroene Theologie‚Äô;¬†het eerste Nederlandstalige boek over een duurzame doordenking van de Bijbel. Het boek¬†is zeer lovend ontvangen en werd in¬†2019 theologisch boek van het jaar.¬†
In haar boek¬†laat zij zien dat anders handelen samen moet gaan met anders denken en anders geloven. We vergeten te vaak dat het God om de hele schepping gaat, niet alleen om mensen: ‚ÄėGod keek naar alles wat hij gemaakt had en zag dat het zeer goed was‚Äô.¬†¬†
We willen dit onderwerp natuurlijk blijvend agenderen. Binnenkort hopen we een start te maken met een aantal activiteiten op het gebied van duurzaam denken, geloven en doen, al dan niet in samenwerking met de andere wijkgemeenten.  

Na de viering is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen aan de predikant onder het genot van een hapje en drankje.  

Wees welkom, in de kerk of online!  
Commissie Vorming en Toerusting en Harm Hoitink. 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!