Namen en nummers

Binnenkort is het weer 4 mei. Tijdens de Tweede wereldoorlog hebben 104.000 Nederlanders de holocaust niet overleefd, puur omdat ze joods waren. 104.000 unieke mensen met een eigen verhaal! 

Er is een organisatie genaamd Namen en Nummers NL die deze mensen onder de aandacht wil brengen. 

Het idee van deze organisatie is om de mensen uit je eigen dorp of stad te herdenken door een houten naambordje te maken.  

Maria heeft 7 naambordjes gemaakt, om 7 mensen te gedenken.
Nico Braadbaart woonde op de Blekersdijk 12, was in ondertrouw met Ester Sera Meijer. Hun huwelijk kon geen doorgang vinden, omdat één van hen voor de huwelijksdatum op transport was gesteld…  
Elizabeth van den Hartog werkte als directeur van een spaarbank, Henri√ętte Judith van Dam was confectiehandelaarster. Hele gewone mensen, die hun leven wilde leiden in Dordrecht, maar van wie het leven in de knop geknakt werd‚Ķ¬†

Namen en Nummers NL is een project van kunstenaar Ida van der Lee. In 2012 startte zij met een lokale herdenking in Amsterdam.  

Je kunt zelf ook een naam van een slachtoffer kiezen om hem of haar te gedenken, en een gedenkpagina maken door verhalen op te zoeken over die persoon. Voor meer informatie: zie: www.namenennummers.nl. 

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!