Update projectcommissie

De afgelopen periode is veel gebeurd op de bouwplaats. De werkzaamheden lopen mooi volgens planning en het wordt nu echt goed zichtbaar hoe de nieuwbouw eruit komt te zien. Het metselwerk aan de buitenmuren is in volle gang. Dit wordt binnenkort afgerond, net als het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Verder zijn de gasbeton binnenmuren geplaatst.

Naast de zichtbare voortgang is er ook veel onzichtbaar werk verzet. Zo zijn er voorbereidingen getroffen voor diverse technische installaties zoals de cv installatie. De kruipruimte onder de voormalige Rommeldamzaal is leeggeruimd om plek te maken voor de aanleg van de riolering. Verder hebben we ook het concept sleutelplan besproken met de kosters.

In de kerkzaal is het schilderwerk inmiddels afgerond. Ook zijn de verlichtingsarmaturen geplaatst. Dit zijn zeven cirkelvormige hanglampen. Niet alleen een symbolisch aantal, maar ook een prachtig gezicht met een geweldige lichtopbrengst. Hieronder ziet u een foto van de lampen.

Verlichting_kerkzaal

Tenslotte is in de afgelopen periode de staalconstructie voor de Rommeldamhal geplaatst. Eind januari wordt de complete hal gemonteerd. De verwachting is dat ook de kerkzaal eind januari wordt opgeleverd. Hierna kunnen vrijwilligers de kerkzaal gereed gaan maken voor mogelijke kerkdiensten na de lockdown. De totale oplevering van de nieuwbouw door de aannemer zal begin april 2021 plaatsvinden.

In de week voor Kerst hebben we een virtuele rondleiding opgenomen op de bouwplaats. Heeft u deze nog niet gezien? De video is hier te vinden.

Wim Korving
Namens de projectcommissie

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!