Engelenbode

Vlieg je mee...?

In deze tijd, waarin we meer dan ooit op onszelf zijn aangewezen, zijn ‘engelen’ om ons heen hard nodig om ervoor te zorgen dat juist mensen die heel hard een lichtpuntje nodig hebben, weten dat ze niet alleen zijn.

Woord van Peter

De tijd van advent komt er weer aan, nog een paar weken en het is weer zover. En dat betekent ook dat het engelenproject weer van start gaat! Inmiddels is het al helemaal ingeburgerd in de ‘Wijnstok’. De adventstijd en de kerstdagen zullen anders zijn dan andere jaren.
We kunnen wel een paar ‘engelen’ op onze weg gebruiken!
Nee, het is waar. Engelen zijn geen mensen. Toch kunnen engelen en mensen veel op elkaar lijken. Engel betekent ook letterlijk boodschapper. Ze brengen een boodschap van God over. Maar dat is dus niet alleen weggelegd voor engelen, ook mensen gebruikt God voor deze taak.

Vorig jaar zag ik om 17.00 uur- het begon al te schemeren- iemand stiekem langs een huis schuifelen, om snel iets in de brievenbus te doen! Het is van beide kanten een verrassing, dacht ik toen. Je mag iemand anoniem verrassen door iets in de brievenbus te doen, -het liefst natuurlijk zonder gezien te worden -en het is een aangename verrassing dat iemand aan je gedacht heeft in de vorm van een klein kadootje. Allemaal lichtpuntjes die de dagen voor Kerst iets minder donker maken.

Engelen zijn in de kersttijd vooral brengers van de blijde boodschap: ‘Vrees niet, ik verkondig jullie grote blijdschap’. Al die attenties zijn een signaal van de grote blijdschap, die we in Jezus ontvangen hebben! Wie wil er nou niet een ‘engel’ zijn?

                                                                                    Ds. Peter Barmentlo

De spelregels

1.     Iedereen kan engel zijn!

2.     Iedere adventsweek  –anoniem- een kleine attentie aan de deur hangen of door de brievenbus doen bij degene waar u voor vliegt (het gaat om het gebaar!)

3.     Iedereen kan namen aandragen van medemensen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. 

4.     Het engelenuitzendbureau koppelt engelen aan ontvangers. Dit is een secuur werkje. Daarom willen we u met klem vragen om u zich te houden aan de door ons aangegeven manier van aanmelden en het opgeven van ontvangers.

5.     Tevens hebben we gemerkt dat er mensen op eigen initiatief naar niet opgegeven ontvangers gaan vliegen. Fijn dit enthousiasme, maar we willen u vragen dit toch aan ons door te geven, zodat het op de officiële manier gaat en wij de bedankjes aan u kunnen doorgegeven.

De meeste engelen hebben geen vleugels maar handen die zij uit de mouwen steken

De meeste engelen hebben geen uiterlijke glans maar een bewogen hart dat voor anderen open staat

De meeste engelen zingen zelden in Excelsis Deo maar gebruiken hun stem om mij te vragen hoe het gaat

Spreid Uw vleugels over hen uit Opdat hun werk gezegend isen zichtbaar maakt de komst van Uw rijk.

Aanmelden:

In deze tijd gaat alles anders dan anders, zo ook het aanmelden als kerstengel en het opgeven van ontvangers. We ontvangen alles graag digitaal via:

Ik wil een Engel zijn 😉:

Vermeld je naam, adres, telefoonnummer en mailadres!
Wil je voor meerdere adressen vliegen zet dit er dan duidelijk bij en vermeld voor hoeveel adressen je wilt vliegen. Vermeld het ook excpliciet als je wilt vliegen voor een door jouzelf opgegeven ontvanger!

Ik wil een ontvanger opgeven:

Wil je iemand opgeven als ontvanger? Vermeld dan de naam, het adres, postcode en woonplaats van de ontvanger. Daarnaast willen we ook graag weten waarom je diegene aanmeldt en (indien bekend) de leeftijd van de ontvanger. Dat is waardevolle informae voor de engel.

Aanmelden kan tot en met maandag 23 november.
(Vermeld dus alijd je eigen naam, adres, telefoonnummer en mailadres)

Langs deze weg wil ik mijn Kerstengel heel hartelijk danken voor steun die ik ontving via de attenties vier weken lang. Het heeft mij heel goed gedaan. Ik heb een mooie, warme kerstdagen gehad en ik ga nu vol vertrouwen het jaar 2020 tegemoet.

Wij willen je heel hartelijk bedanken voor de leuke attenties die we in de adventsperiode bij onze voordeur aantroffen. We werden er zeer door verrast, omdat we zelf ook als kerstengel vliegen. Die aandacht doet ons goed en geeft een beetje licht in een donkere tijd. En dat is precies waar het tijdens kerst om gaat. Het is een afschaduwing van het grote licht dat in de wereld is gekomen. Nogmaals hartelijk dank.

Voor de engelen: Je engelenpost wordt door ons aan huis bezorgd!
Wij zien uit naar jullie reacties en gaan met veel plezier aan de slag met koppelen! Namens het Engelenuitzendbureau: Ivonne Brienesse en Alice van der Hoek

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!