Zondag 11 oktober: kerkproeverij

Zondag is er weer een kerkproeverij! Je kunt mensen uitnodigen voor de kerkdienst, nou ja, de online dienst! Je kunt iemand uitnodigen om bij je thuis te komen kijken, je kunt hem ook uitnodigen om zelf thuis de dienst online mee te maken( zie hieronder de aanwijzingen van de Kerkproeverij). De dienst staat in het teken van het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. We lezen in de dienst psalm 8. Ook al heb je het boek niet gelezen, je kunt de dienst gewoon meemaken. Wil je alvast een illustratie kijken van het thema van het boek, kijk dan naar: The real-life ‘Lord of the Flies’, over 6 jongeren die strandden op een onbewoond eiland, en daar 1 1/2 jaar moeten doorbrengen samen, en het weten te redden juist door elkaar te helpen.

Zondag 18 oktober staan we stil bij de mentale weerstand die we in deze tijd hard nodig hebben. We lezen Filippenzen 4:10-23 en gaan op zoek naar het geheim van Paulus die zegt: Ik ben tegen alles bestand…

Gebruik de uitnodigingskaartjes-en afbeeldingen

In 2020 biedt Kerkproeverij speciale uitnodigingskaartjes aan die je kunt gebruiken om buren, vrienden en familie uit te nodigen. Op de website kerkproeverij.nl vind je afbeeldingen die je kunt delen via Whatsapp, Instagram, Facebook en andere kanalen. Deel deze van harte en vul ze bij voorkeur aan met een persoonlijk bericht. De kracht van de uitnodiging zit namelijk in de relatie.

Doe het niet alleen

Ieder jaar met Kerkproeverij wijzen we er weer op: het succes zit in het uitnodigen en niet in het antwoord dat de ander je geeft. Wij hoeven en kunnen een ander niet controleren. Uitnodigen is voldoende. Laat het antwoord over aan God en de ander. Bid dat de ander zich veilig mag voelen om te delen wat hij of zij ervaart. En bid voor jezelf om moed en vertrouwen. Vind je het spannend om uit te nodigen? Deel het! Daar zijn we tenslotte een geloofsgemeenschap voor.

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Deel dit nieuwsbericht!

Email
WhatsApp
Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsupdate!