1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Zambia 2020

Samen met Kerk in Actie organiseert de Protestantse wijkgemeente Dubbeldam een reis naar Zambia met 10 jongeren uit Dordrecht en Gorinchem.

 

Dubbeldam Goes Zambia

Wordt voor even deelgenoot met de lokale bevolking van Zambia. Verblijf in gastgezinnen. Ontdek de vele gezichten van de stad Lusaka. Maak mee hoe de kerk van Zambia zich inzet voor jongeren met HIV/AIDS. Verblijf in het guesthouse van het Justo Mwale University waar de familie Blok is uitgezonden, mede namens onze kerk. Maak een echte Zambiaanse kerkdienst mee. En ontdek de hotspots van Zambia, met een bezoek aan de waterval van Kitwe, het monument Dag Hammarskjöld en ontdek al fietsend de giraffes in Nsobe Game Camp.


Foto van HIV-project

 

Reisduur, tijdstip en kosten

 • Vrijdag 17 juli 2020 tot en met zaterdag 1 augustus 2020 zijn. 

 • De totale reissom is 2.000 euro per persoon. Daarbij komen nog wel mogelijke kosten zoals paspoort en inentingen. 

 

Hoe komen we aan het geld?

 • Je betaalt zelf een eigen bijdrage van 750 euro. Als je dit financieel echt niet kunt betalen, maar je wil heel graag mee? Neem dan contact met ons op. Dan denken we met je mee, omdat we vinden dat iedere jongere de kans moet hebben om mee te gaan.

 • Ook de Jeugdraad draagt per jongere 250 euro bij. Dat scheelt weer in de fondsenwerving.

 • Tussen december en juni worden er diverse fondsenwervende activiteiten georganiseerd waarbij de inzet van jou wordt gevraagd. Hierbij hopen we het resterende bedrag bij elkaar te sparen.

Organisatieteam:

De volgende mensen maken deze reis mede tot een succes:

 • Ilona van Wingerden en Hanneke Blom als reisbegeleiders

 • Tom Kolsters, vanuit de Jeugdraad als jeugddiaken

 • Martha Huizinga, als jongerenwerker

 • Vanuit Kerk in Actie wordt de reis begeleid en voorbereid door Hanneke van den Biggelaar of een andere getrainde reisbegeleider.

Vragen?

Heb je vragen? Mail naar zambia2020@pkndubbeldam.nl of bel / stuur een appje naar 06-18 12 92 48 (Tom).

 

foto studenten Justo Mwale

 

Reizen met Kerk in Actie

Kerk in Actie is de diaconale organisatie van de Protestantse Kerk van Nederland. Zij organiseert ook reizen naar de projecten en kerken waarmee wordt samengewerkt. Dit is wat je kunt verwachten:

 

Als je op reis bent, deel je voor heel even je leven met de mensen bij wie je te gast bent. Je doet een onvergetelijke ervaring op, waar je later nog vaak aan terug zult denken. Op reis met Kerk in Actie ben je letterlijk te gast. Je ontmoet mensen in het land waar je heen reist en krijgt een kijkje achter de schermen van de partnerorganisatie. Je ervaart hoe Kerk in Actie de projecten ondersteunt.  

 

Ontmoeting

De kern van de reizen van Kerk in Actie is: ontmoeting! Het is vaak mogelijk om in gastgezinnen te verblijven en een paar dagen mee te draaien in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Je krijgt dan bijvoorbeeld de kans om mee te helpen in de keuken of op het land te werken. Een unieke mogelijkheid om even mee te mogen draaien in een compleet andere cultuur. Het is een ervaring die je niet mag missen. De reizen geven de mogelijkheid heel dichtbij de lokale bevolking te kunnen zijn. Je krijgt een warm welkom en ontmoet mensen die je in hun hart sluiten. Je ervaart een grenzeloze gastvrijheid, zelfs als ze zelf onder erbarmelijke omstandigheden leven. 

 

Maatwerk

In samenspraak met de gemeente wordt een reis op maat gemaakt. Kerk in Actie is geen reisbureau, maar organiseert reizen ter verdieping aan projecten die de plaatselijke kerk ondersteunt via Kerk in Actie. 

 

Begeleiding

In de voorbereiding biedt Kerk in Actie ook begeleiding evenals tijdens de reis en bij de nazorg (o.a. workshops over land, interculturele communicatie, veiligheid en teambuilding). Kerk in Actie heeft getrainde reisbegeleiders die de groep begeleiden.

 

Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl/reizen.


Zie ook het promotiefilmpje van de jongerenreis uit Sliedrecht naar Rwanda: https://vimeo.com/196438856