1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Sevenplus

DURF JIJ ZE ALLE 7 AAN?

 


 

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar oud? Wil jij iets betekenen voor jouw omgeving? Dan dagen we je uit om mee te doen met het programma Seven+!

 

Vanaf oktober 2018 start het programma Seven+. In 1,5 jaar tijd doorloop je zeven verschillende activiteiten waarin je iets doet voor een ander. Je ervaart hoe leuk dat kan zijn. Het is ontspannend (okee, soms een beetje spannend), gezellig en actief. En je leert weer andere jongeren kennen.

 

PIZZA AVOND

We starten op zaterdag 13 oktober om 19:00 uur met een pizza-avond in het Jeugdhonk van de Wijnstok (Dubbelsteynlaan West 70). Tijdens een lekkere pizza hoor je meer over het programma en over de eerste activiteiten.

 

AANMELDEN

sevenplus@pkn-dordrecht.nl

 

 

 

of stuur een appje naar 06-51719460

 DIT GAAN WE DOEN

 1. Mensen die honger en dorst hebben eten en drinken geven
  Op vrijdag 9 november 2018 vanaf 17.00 uur gaan we helpen bij het Diaconaal Aandachtscentrum in de Binnenstad, waar mensen een kopje koffie kunnen drinken en kunnen praten. We gaan daar een maaltijd koken voor de bezoekers. Kijk ook op http://aandachtscentrumdordrecht.nl/

  In 2019 en 2020 doorlopen we de andere 6 activiteiten:

 2. Zieken bezoeken - Zondag 3 februari 2019

 3. Gevangenen bezoeken

 4. Vreemdelingen onderdak geven

 5. Kleding geven aan mensen die weinig hebben

 6. Respect hebben voor de doden

 7. Zorgen voor de natuur

Meer informatie volgt in de komende maanden.

 

WAAROM 7?

In de bijbel staan de zeven werken van barmhartigheid genoemd (Matteüs 25, 35-36). Barmhartigheid betekent dat je hulp wilt geven aan mensen die in nood zijn. Kijk ook eens op wikipedia voor de uitleg van de zeven werken van barmhartigheid

 

WAAROM DAT PLUSJE?

Naast de zeven genoemde activiteiten zijn er misschien ook andere activiteiten die je kunt doen voor mensen in nood. Ook dat willen we met elkaar gaan ontdekken. Eerst maar eens beginnen met de bovenstaande 7 activiteiten.