1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Pinkster-event VUUR: Zaterdag 8 juni


banner vuur

Zaterdag 8 juni vindt voor het eerst in onze gemeente het Pinkster-event VUUR plaats. Het is een gemeentebrede activiteit om het Pinksterfeest te vieren. We vieren dat God Zijn Heilige Geest uitstort, die vanaf dan altijd bij ons is. Kom ook en ontdek hoe de Heilige Geest ons allemaal in beweging zet, van jong tot oud.

 

Programma

Vanaf 15:30 uur maken de allerkleinsten bij de PinksterPoppenkast kennis met het Bijbelverhaal en de kids ontdekken tijdens de PinksterElementenchallenge in welke vormen de Geest beweegt. Om 17.00 uur start het programma voor iedereen. Na de gezamenlijk maaltijd worden de jongeren uitgedaagd door de try-out van de Escaperoom. Voor de (jong)volwassenen is er de Pop-up Pinksterbus, PinksterPitch en PinksterPraise met muziek en natuurlijk VUUR! Nieuwsgierig geworden? We hopen het! 


15.30 - 15.45 uur

Welkom met wat drinken en iets lekkers

 

15.45 - 17.00 uur

 

Pinksterpoppenkast en knutselen

Tanja en Tommie brengen het Pinksterverhaal op een laagdrempelige manier over. Daarna gaan de kinderen aan de slag met het knutselen van hun eigen vogel.

 

Bekijk het promotiefilmpje van Tanja en Tommie >>>

 

15.45 - 17.00 uur

 

Pinkster-elementenchallenge

Speciaal voor de kinderen (tussen 6 en 11 jaar) is er de Pinkster-elementenchallenge. Je gaat op avonturentocht samen met je vader, moeder, oma of opa. Hoe maak je eigenlijk vuur als je alleen een stuk steen en wat stro hebt? Hoe lang hou jij het vol in een waterbak met 5 graden celsius? En als klap op de vuurpijl: Je gaat even terug in de tijd toen God de aarde schiep.

 

16.00 - 21.00 uur

 

Springkussen

 

17.15 - 18.00 uur

 

Gezamenlijke maaltijd

Met diverse soorten soepen, salades, pannenkoeken en broodjes hot dog.

 

18.00 - 18.15 uur

 

PinksterPitch

Wat betekent Pinksteren voor jou? Deel in maximaal 1 minuut wat jou raakt aan Pinksteren. Heb je een voorwerp van betekenis? Laat die dan zien en vertel er iets bij of draag een gedicht voor. Elke vorm is welkom. Alle verhalen bij elkaar laten zien hoe veelzijdig het werk is van de Heilige Geest. Naast de aanmelding voor deelname aan het event VUUR is het voor dit onderdeel ook noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Stuur een mailtje naar vuur@pkndubbeldam.nl.

 

18:20 - 20.00 uur

 

Intergeneratief schilderen

Maria Barmentlo heeft de contouren van een prachtige vogel al gemaakt. Aan ons allen de taak om de vogel verder te schilderen onder begeleiding van Maria. Zet je creatieve talenten in, of ontdek ze! Wie weet wat er gebeurt?! Van jong tot oud! Elke 15 minuten kunnen hier 5 mensen aan meeschilderen.

 

18:20 - 22.00 uur

 

Pop-up Pinksterbus

Ga mee op pad met Ronald de Leeuw van Weenen en zijn Pop-up Pinksterbus. Tijdens een ritje door de Biesbosch raak je geïnspireerd door de omgeving, de gesprekken met je medepassagiers en voel je de wind in je gezicht! De bus rijdt drie keer een rondje van 25 minuten waar 4 mensen mee mee kunnen rijden. Vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur blijft de Pinksterbus op het kerkplein staan voor een goed gesprek.

 

Bekijk het promotiefilmpje van de Pinksterbus >>>

 

18:20 - 20.00 uur

 

Try-out escape room

Midden op het plein van de Wijnstok komt een groep mensen bijeen in een buitenvertrek. Ze beginnen vurig en eensgezind te bidden. Plotseling komt er uit de hemel een geluid dat lijkt op een enorme windvlaag en het vult de gehele ruimte. En vanaf dat moment gebeurt er van alles. Lukt het de groep om de opdrachten te vervullen binnen de tijd? Elke 20 minuten kunnen er 4 mensen aan deelnemen.

 

18:20 - 20.00 uur

 

Kennismaking met je gaven en talenten

Peter van der Schelde neemt je mee in het onderwerp gaven en talenten. De kennismaking wordt op de avond zelf twee keer gegeven en duurt 50 minuten. Per ronde kunnen er maximaal 10 mensen deelnemen.

 

18:20 - 22.00 uur

 

Pinkstertuin

De Tuinzaal in de kerk wordt voor eventjes ingericht als Pinkstertuin, een plek waar je even tot rust komt. Maak ter plekke de gaventest en ontdek of jij meer een apostel of een profeet bent. Schrijf een wens of gebed op.

 

20:00 - 20.10 uur

 

Afsluiting

 

20:10 - 22:00 uur

 

Vuurkorven + Popcorn + muziek

Schuif aan bij 1 van de plaatsen van vuur en maak je eigen popcorn. Enkele leden van de gemeenteband haken aan met hun muziekinstrument.

 

Tijden
Het kinderprogramma (met ouders of grootouders) start om 15:30 uur en het jongeren- en volwassenenprogramma om 17:00 uur.

Opgeven
Opgeven is noodzakelijk: vuur@pkndubbeldam.nl / 06- 18 12 92 48 (bellen/appen) of zet je naam op de intekenlijst in de kerk.

Kosten
Kosten zijn 5 euro en voor kinderen tot 12 jaar 2,50 euro en kun je bij aankomst contant betalen.