1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Doelen die we steunen

Hier zult u meer informatie kunnen vinden over alle doelen die binnen en vanuit de kerk worden ondersteund, en hoe onze kerk betrokken is bij de maatschappij. Ook hebt u ze in november 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 kunnen zien op de GoedeDoelenmarkt die werd georganiseerd binnen de kerk. Foto's van dit evenement zijn hier te vinden.

 

Het diaconaal project

Elk jaar aan het begin van de vastentijd staat het offerblok bij de uitgang van de kerk. Dertien weken lang is de opbrengst daarvan bestemd voor het diaconaal project. In samenwerking met de ZWO-commissie wordt het doel elk jaar bepaald.

In 2018 is gekozen voor het project ‘Onderwijs voor Dalitkinderen in India’. Het project is bedoeld om Dalitkinderen te begeleiden bij het maken van hun huiswerk. Tijdens voor- en naschoolse bijeenkomsten, Bala Bata’s genoemd, biedt de lokale organisatie Cards huiswerkbegeleiding, muziek, dans en sport. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en hun schoolprestaties verbeteren. Door de liefde en aandacht ontdekken kinderen dat ze de moeite waard zijn. Het offerblok en de zendingsbussen worden de komende zondagen gebruikt voor dit diaconale project.

Tom Kolsters is in 2016 bij dit project van Kerk in Actie geweest.

 

De voedselbank

Sinds 2015 is de maand juni de maand voor de Voedselbank binnen onze kerk. Alle wijkgemeenten van de PGDD zamelen in voor de Voedselbank. In Dubbeldam doen we dat d.m.v. een sponsoractie. U kunt een heel pakket sponsoren, maar ook een half of een kwart pakket.

Informatie vindt u in het kerkblad, of in de informatiebrief die u in juni bij het uitgang van de dienst uitgereikt krijgt.

 

Het vakantiebureau

" www.hetvakantiebureau.nl " verzorgt vakantieweken voor iedereen voor wie het - om welke reden dan ook- niet (meer) zo eenvoudig is om op vakantie te gaan. Op verschillende locaties, alle gelegen in een prachtige omgeving zijn er mogelijkheden voor de gasten om te genieten van de natuur, de gezellige sfeer, de gastvrijheid, de verschillende activiteiten, en de zorg van de vrijwilligers die iedere dag voor de gasten beschikbaar zijn.